11 de febrer del 2012

Flam de coco


Un postre fresc i lleuger que baixa en un tres i no res, tret del bloc de la Gemma, la cuina de casa, amb el canvi del gust de llimona per suc de taronja natural! Si encara teniu sobres de coco de la temporada de panellets ( a casa nostra és molt típic perque els panellets de coco són els que menys ens agraden) aquesta recepta es perfecta per aprofitar-les. La textura final és sorprenent ja que l'efecte final combina una capa de flam amb una capa de coco. Ja ho sabeu, si teniu convidats amants del coco, aquesta recepta és fàcil, ràpida i us farà quedar molt bé!

Ingredients:
100g de coco ratllat
500ml de llet
4 ous
100g de sucre
el suc d'una taronja
Caramel

Preparació:
  • Estovem el coco amb la meitat de la llet.
  • Escalfem la resta de la llet amb el suc de taronja Quan arrenqui el bull barrejar amb el sucre i els ous que prèviament haurem batut,
  • Afegir el coco amb la resta de la llet i abocar dins un motlle caramel·litzat
  • Coure-ho al bany Maria al forn a 150º, prèviament escalfat, durant 1h i 30 minuts.
  • Deixar refredar i reservar a la nevera fins el moment de servir.Decoreu amb una mica de coco espolvorejat per sobre del flam
i cap dins!



2 comentaris:

Gemma ha dit...

Boníssim! I amb suc de taronja encara m'agrada més ;)

mercè ha dit...

Tu ja saps que no visc gaire lluny, oi?... res,res, només que si vols vinc amb la cullereta a la mà...Un flam guapíssim!