21 de febrer del 2014

Torno a publicar aquesta recepta en honor al 4rt aniversari del Destapant Cassoles! Felicitats Mercè! Mousse de iogurt i formatge amb saltejat de maduixes



La Mer`ce del Destaoant Cassoles ens ha animat a participar del seu 4rt aniversari del blog Destapant Cassoles amb una recepta ben vermella!

A cada convidat que ens ve a visitar a casa m'agrada dedicar-li un postre... el que us presento, extret del blog la cuina de casa i del llibre La cuina salvavides de Mireia Carbó, va anar dirigit a la meva tieta Francesca en la seva ràpida visita per casa, i de passada aprofitava per estrenar-me en el món dels mousse. Se que de sempre li ha agradat molt el iogurt i va ser molt encertat! Cal dir que ella ja venia esperant algun postre... Aqui en teniu la recepta. Recordeu que les mousse sempre és millor preparar-les el dia abans perque volen les seves hores de nevera. Ah!! no us passeu d'omplir molt les copes perque és una autèntica bomba dolça, tot i que el seu color i aroma ja et fa posar la boca d'aigua...

Ingredients (per a 6-8 copes)

1 tarrina 200gr formatge Philadelphia
3 iogurts grecs
4 cullerades de sucre
200 ml de nata per muntar
100 ml  de llet
4 fulls de gelatina neutra

Per al saltejat de maduixes:
250gr de maduixes (o cireres)
3 cullerades de sucre
2 o 3 taronges

Preparació
  • remullar els fulls de gelatina en aigua freda
  • En un cassó escalfar la llet fins que trenqui el bbull i apagar el foc.Afegir els fulls de gelatina escorreguts i el sucre.Remanar per dissoldre-ho tot.
  • En un bol barrejar els iogurts i el formatge amb una batedora. Afegir la preparació de la llet i continuar batent.
  • Muntar la nata, molt freda de la nevera, fins a tenir una consistència  bastant espessa, no cal que estigui del tot muntada.
  • Incorporar la nata molt a poc a poc, remenant-la de dalt a baix una estona.
  • Repartir en motlles individuals o copes i deixar-los dins la nevera fins al moment de servir.
Per al saltejat de maduixes
  • rentar les maduixes i fer.les a làmines. Si ho feu amb cireres heu de treure el pinyol i tallar-les per la meitat.
  • Fer el suc de taronja
  • En una paella a foc mitjà, afegir un rajolí de suc amb el sucre. Afegir les maduixes o cireres i una mica més de suc ( no tot, cal reservar-ne per si ens quedem sense).
  • Deixar-ho coure uns 2 minuts fins que la fruita hagi tenyit tot el suc del seu color, i es faci un almívar.
  • Servir la fruita amb el suc a temperatura ambient per sobre de la mousse
a llepar-se els dits!

2 comentaris:

Anaïs ha dit...

Hola hola!!
Aquest primer dia de l'any vaig fer aquestes postres pels convidats que van venir a casa! Va quedar BONÍSSIM!! Realment són unes postres resultones i molt fàcils! I això que no hi vaig posar maduixes, ja que ara no és temps. Vaig fer una variant...jejejeje! Vaig fer una reducció de melmelada de fruits vermells amb una mica de suc de taronja i au!!
A veure si aconsegueixo anar fent més receptes de les teves!! ;p
Petonets!

mercè ha dit...

Tenia la certesa que participaries!, moltíssimes gràcies guapa!, i la recepta és una temptació!

Tens el Nº 22, i demà mateix publico totes les fotos i faig el sorteig!, una abraçada!